5. Múlt és jelen fotópályázat

5. Múlt és jelen fotópályázat pályázat képe

Pályázati adatok / Application data

Pályázat kezdete / Start of the application:
Beküldési határidő / Closing date:


Pályázati eredmények letöltése
5. Múlt és jelen fotópályázat eredményei


Múlt és jelen pályázati kiírás Nevezési lap

A Soproni Fotóklub ötödik alkalommal írja ki pályázatát Múlt és jelen címmel. A kiírás célja, hogy a digitális (jelen) képek mellett teret kapjanak a hagyományos (múlt) papírképek is.


A. Papírkép kategória – általános monochrom
B. Digitális kategória – általános színes


A pályázat nyílt, azon foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet.
A pályázatra 2 kategóriában összesen 8 db, kategóriánként 4-4 felvételt lehet beküldeni.
Az első kategóriába 30x40 cm méretű papírképeket, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet (mert az üvegezett képkeretekben vastagabb kép nem fér el). A művészi megfo-galmazás érdekében a kép ezen külső méreten belül tetszőleges nagyságú lehet. A papírkép lehet vegyszeresen nagyított, digitálisan nyomtatott vagy archaikus technikával készített kép. A kép hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó nevét és a kép címét.
A második kategóriába kizárólag digitális képek küldhetők JPG formátumban, sRGB színmódban, 1024x768 pixel méretben (a kép magassága max. 1024 pixel, szélessége max. 1024 pixel), 300 dpi, 8-10-es tömörítéssel. A képek mérete ne haladja meg az 1 Mb-ot. Az alkotóknak rendelkezni kell a kép nagyfelbontású (hosszabbik oldal min. 3000 pixel, 300 dpi) változatá-val, mert a kiállításra kerülő alkotásokat a pályázat szervezői hívatják elő.


A fájlokat az alábbiak szerint kell elnevezni: Alkotó neve, a kép címe, a nevezési lap sorszáma (Kaktusz Virág_Sündisznó_A1).
A digitális képeket a Soproni Fotóklub honlapján lehet feltölteni 2018. április 15-től, vagy a papírképekkel együtt CD-n el-küldeni a klub címére. Fotóklubok közös pályázása esetén, CD-n kérjük az alkotásokat. A csoportosan küldött képeknél min-den alkotót külön mappába kell rendezni a nevezési lappal együtt.
Kérdés esetén Hipságh Gyöngyi ad felvilágosítást (30/300-3384 vagy gyongyi.hipsagh@freemail.hu).


A papírképeket és a CD-ket a következő címre kérjük elküldeni:
Soproni Fotóklub
9400 Sopron, Bécsi út 4.


NEVEZÉSI DÍJ: 3000 Ft kategóriától függetlenül. Kluboknak 5 fő felett a nevezési díj: kedvezményesen 2500 Ft/ fő. Az összeget a Soproni Fotóklub contest@sopronifotoklub.hu paypal számlára kérjük átutalni. A nevezési díj elküldhető a képek-kel együtt is.


A határidőn túl beküldött, ill. a kiírásnak nem megfelelően beadott anyagot a pályázatból kizárjuk. Egyazon fotó csak egy kategóriában nevezhető. A pályázó elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható. A pályázaton a kiíró klub tagjai nem vehetnek részt. A kiállítás népszerűsítése érdekében a kiállított, valamint a díjazott képeket digitális vagy nyomdai for-mában a pályázat kiírója szerzői jogdíj megfizetése nélkül felhasználhatja. A postai szállítás közben történt károkért nem vállalunk felelősséget. A pályázat nyertes képei – a pályázat és alkotó megjelölésével – megjelennek az évenkénti Fotó-Hungarikumban.A pályázaton nem vehetnek részt a kiíró klub tagjai.


Díjazás:
A zsűri 4-4 díjat oszt ki mindkét kategóriában:
1. díj – 2. díj – 3. díj – A Soproni Fotóklub oklevele.
Valamint MAFOSZ külön díj, a legtöbb elfogadást elért alkotónak.

A nevezési lap letölthető a www.sopronifotoklub.hu weboldalról.
A pályázat eredményéről minden résztvevőt e-mailben értesítünk és az elfogadott képek listája megjelenik honlapunkon. Az elfogadott képekből digitális katalógust kap minden résztvevő.

Zsűri tagjai:
Folcz Tóbiás (EFIAP, E-MAFOSZ/s) fotóművész
Hipságh Gyöngyi (AFIAP, A-MAFOSZ/g) fotóművész
Koloszár Jenő (EFIAP, A-MAFOSZ) fotóművész
A zsűri döntése végleges és nem másítható meg.

PÁLYÁZATI NAPTÁR:
Beérkezési határidő: 2018. június 8.

Zsűrizés: 2018. június 14.
Értesítés: 2018. június 25.

Katalógus postázása: 2018. augusztus 31.
Kiállítás megnyitó: 2017. július 14. 15 óra. (Változhat a kiállító terem foglaltságának függvényében.)
Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulája, Sopron, Erzsébet utca 9.Státusz lista / Status list