4. Múlt és jelen című fotópályázat

4. Múlt és jelen című fotópályázat pályázat képe

Pályázati adatok / Application data

Pályázat kezdete / Start of the application:
Beküldési határidő / Closing date:


Pályázati eredmények letöltése
4. Múlt és jelen eredmények


4. Múlt és jelen eredmények

IV. Múlt és jelen című fotópályázat

A Soproni Fotóklub negyedik alkalommal írja ki pályázatát Múlt és jelen címmel. A kiírás célja, hogy a digitális (jelen) képek mellett teret kapjanak a hagyományos (múlt) papírképek is.

 

KATEGÓRIÁK

 

 

A. Papírkép kategória – általános monochrom

B. Digitális kategória – általános színes

 

RÉSZVÉTEL

 

A pályázat nyílt, azon foglalkozástól, életkortól, lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, a kiíró klub és a zsűri tagjai kivételével. A pályázatra 2 kategóriában összesen 8 db, kategóriánként 4-4 felvételt lehet beküldeni.

Az első kategóriába 30x40 cm méretű papírképeket, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadnak el a kiírók, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet (mert az üvegezett képkeretekben vastagabb kép nem fér el). A művészi megfogalmazás érdekében a kép ezen külső méreten belül tetszőleges nagyságú lehet. A papírkép lehet vegyszeresen nagyított, digitálisan nyomtatott vagy archaikus technikával készített kép. A kép hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó nevét és a kép címét.

 

A második kategóriába kizárólag digitális képek küldhetők JPG formátumban, sRGB színmódban, 1024x768 pixel méretben (a kép magassága max. 768 pixel, szélessége max. 1024 pixel), 300 dpi, 8-10-es tömörítéssel. A képek mérete ne haladja meg az 1 Mb-ot. A pályázóknak rendelkezni kell a kép nagyfelbontású (hosszabbik oldal min. 3000 pixel, 300 dpi) változatával, mert zsűrizés után a szervezők az elfogadott alkotásokat ekkora felbontásban bekérik a pályázóktól.

 

A fájlokat az alábbiak szerint kell elnevezni:

Alkotó neve, a kép címe, a nevezési lap sorszáma (Kaktusz Virág_Sündisznó_A1).

 

NEVEZÉS

A digitális képeket a Soproni Fotóklub honlapján lehet feltölteni 2017. április 15-től, vagy a papírképekkel együtt CD-n elküldeni a klub címére. Fotóklubok közös pályázása esetén, CD-n kérjük az alkotásokat. A csoportosan küldött képeknél minden alkotót külön mappába kell rendezni a nevezési lappal együtt.

Információ: Hipságh Gyöngyi (30/300-3384 vagy gyongyi.hipsagh@freemail.hu)

 

A papírképeket és a CD-ket a következő címre kérjük elküldeni:

Soproni Fotóklub

9400 Sopron, Bécsi út 4.

 

Nevezési díj

3000 Ft kategóriától függetlenül. Kluboknak 5 fő felett a nevezési díj kedvezményesen 2500 Ft/ fő. Az összeget a Soproni Fotóklub contest@sopronifotoklub.hu paypal számlára kérjük átutalni. A nevezési díj elküldhető a képekkel együtt is.

 

A határidőn túl beküldött, ill. a kiírásnak nem megfelelően beadott anyag a pályázatból kizárásra kerül. Egyazon fotó csak egy kategóriában nevezhető. A pályázó elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható. A kiállítás népszerűsítése érdekében a kiállított, valamint a díjazott képeket digitális vagy nyomdai formában a pályázat kiírója szerzői jogdíj megfizetése nélkül felhasználhatja. A postai szállítás közben történt károkért nem vállalunk felelősséget.

 

 

Díjazás

A zsűri 4-4 díjat oszt ki mindkét kategóriában:

  1. díj – 2. díj – 3. díj – valamint különdíj

         

MAFOSZ plakett a legtöbb elfogadást elért pályázónak (a helyezések figyelmen kívül hagyásával).

Holtverseny esetén a zsűri – megindokolt döntéssel – választ díjazottat!

A pályázat eredményéről minden résztvevőt e-mailben értesítünk és az elfogadott képek listája megjelenik honlapunkon. Az elfogadott képekből digitális katalógust kap minden résztvevő.

 

A zsűri tagjai

 

Folcz Tóbiás (Sopron) EFIAP, E-MAFOSZ/s fotóművész

Hipságh Gyöngyi (Sopron) AFIAP, A-MAFOSZ/s fotóművész

Koloszár Jenő (Nagycenk) EFIAP, A-MAFOSZ fotóművész

 

 

PÁLYÁZATI NAPTÁR

 

Beérkezési határidő: 2017. június 12.                             

Zsűrizés: 2017. június 15.

Értesítés: 2017. június 25.                                                 

Katalógus postázása és képek visszaküldése: 2017. augusztus 30.

 

Kiállítás megnyitó és díjátadó: 2017. július 15. 15 óra     

Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

Sopron, Erzsébet utca 9.

 

A fotópályázat felett a MAFOSZ védnökséget vállal. A pályázat nyertes képei – a pályázat és alkotó megjelölésével – megjelennek az évenként megjelenő Fotó-Hungarikumban.

 Státusz lista / Status list